Apakšiedaļas
Apakšiedaļas

Emocijas

Emocijas

Emocijas

Attīstīt bērnu emocionālo sfēru ir ļoti svarīgi, un vispiemērotākais vecums ir no 6 mēnešiem. Mazs bērns izrāda emocijas kā mak, bet vecākiem ir jāvirza, jāpalīdz un jāparāda. Ir daži noteikumi:
1) Neaizliedziet bērniem demonstrēt emocijas. „Zēni neraud”, „meitenēm nav atļauts kauties un kliegt!” – pazīstamas lietas? Ļaujiet bērnam izdzīvot emocijas.
2) Ir jārunā par emocijām: „Es redzu, ka tu esi sarūgtināts,” „neuztraucies, ļauj man tevi pažēlot” - bērni atslābinās un pareizi pieņem emocijas.
3) Stāstiet patiesību. Ja ejiet prom, informējiet bērnu pēc cik ilga laika būsiet atpakaļ.
4) Nedrīkst pārmest bērnam „Es taču teicu”, “redzi, kas notika” - jūsu bērnam nav nepieciešama moralizēšana, brīžos, kad bērs ir apbēdināts, viņš vēlas mīlestību un mierinājumu. Visas nopietnās sarunas tiek atliktas uz vēlāku laiku.

Bērni, kas jaunāki par trim gadiem, lieliski jūt sevi un apkārtējos cilvēkus, tāpēc viņi sirsnīgi sazinās ar vieniem, spēlē ar viņiem, runā, bet pret citiem izturas piesardzīgi, viņi klusē, ja viņiem tiek jautāts kaut kas. Bērni skaidri saprot, ko viņi vēlas, un mēs esam pārliecināti, ka jums ir zināmas situācijās, kad mainīt viņu lēmumu ir ārkārtīgi grūti.
Vairumā gadījumos, kad bērni sāk bērnudārza vai skolas gaitas, viņi pierod slēpt un neizrādīt emocijas – to pieprasa sabiedrība, tās ir uzvedības normas, kas tiek uzspiestas bērniem, dažreiz neņemot vērā bērna vecumu un briedumu. Bet nepieciešamība izjust jūtas nekur nepazūd, bērns vienkārši neļauj sev to izrādīt.
Ne vienmēr ir pareizi, ja vecāki cenšas līdzsvarot bērnu emocijas, ir nepieciešama persona, kas var pastāstīt, kā to izdarīt pareizi. Bieži vien mammai vai tētim trūkst pacietības, lai bezgalīgi izskaidrotu, kas ir „labs”, kas ir „slikts”, bērns to jūt, viņš vēlas uzmanību, pastiprinot savas vēlmes ar histēriju, vai nepareizu uzvedību. Lai izveidotu emocionālu sfēru, tā ir jāstiprina, kopš bērnības, kopā ar speciālistiem. Nāciet uz „Umku” attīstības nodarbībām, mūsu audzinātāji un psihologi pateiks, kā mijiedarboties ar bērniem, kā rīkoties vecākiem ar sava bērna kaprīzēm vai gluži pretēji, ko darīt ja mazais ir pārāk satraukts no pozitīvām emocijām.

Bērnudārzā attīstības nodarbibām ar bērniem un māca viņus:
• mijiedarboties ar sevi;
• komunicēt ar draugiem;
• kontrolēt emocijas, kad bērns ir apbēdināts vai dusmīgs;
• jautri pavadīt laiku, priecāties un pārvarēt pārmērīgu sajūsmu;
• izrādīt emocijas tuviniekiem;
• just līdzi, mīlēt dzīvniekus un dabu.

Mūsu audzinātāji izmanto Marijas Montesori humāno pedagoģiju un Valdorfa metodi bērnu mācību nodarbību un vingrinājumu veidošanā. No labākajām publikācijām mēs ņemam pašu svarīgāko, un pēc tam mēs veidojam nodarbības saskaņā ar bērna vecumu un attīstību. Mēs atrodam pieeju katram bērnam, nepārkāpjot viņa "es" robežas, aizraujot, piesaistot. Pateicoties mūsu speciālistiem, bērns atvērsies, kļūs komunikatīvāks, sabiedriskāks.

Aicinām Jūs apmeklēt mūsu bērnudārzu, Jūrmalā. Mēs garantējam, ka jūs un jūsu bērns būsiet apmierināti, jo mēs koncentrējamies uz vispārējo bērnu attīstību http://umkaclub.lv/lv/.
Bērnu grupas ir līdz 10 cilvēkiem, lai pasniedzējs varētu veltīt laiku katram bērnam individuāli. Jūs varat pieteikties mājas lapā vai pa tālruni +371 27115154.

Возврат к списку